Demo Team Brabant weer in actie geweest!

Op dinsdagmiddag 30 juni heeft het team weer een Demo gegeven in Schijndel.
Zij waren daar op uitnodiging van Basisschool ‘t-Talent aan de Bunderstraat. Dit was voor een project van de school om kinderen een beeld te geven wat er mogelijk is voor vervolgopleidingen. Een onderdeel was dan om te laten zien wat er mogelijk is met honden. Zo zou een keuze voor politie, leger of beveiliging tot de mogelijkheden behoren. De school was dan ook zeer enthousiast dat wij bereid waren om daaraan mee te werken. Het was voornamelijk bedoeld voor de groepen 7 en 8, maar de rest van de school was ook geïnteresseerd en zodoende was er een grote groep aanwezig. Het was weer moeilijk om op een werkdag de deelnemers te vinden. Gelukkig waren Peter Markus, Piet v. Oorschot, Harold Vorstenbosch en Albert v. Roosmalen bereid er aan mee te werken.
Er was een mooi grasveld beschikbaar en het weer werkte ook mee.  Piet v. Oorschot startte met de A proef sorteren welk feilloos verliep, de derde maal zelfs zonder opnieuw lucht te nemen. Ook hebben we nog twee slachtoffers weggelegd om te laten zien dat we ook honden hebben die geen bijtwerk doen. Verder hebben we voorwerpjes zoeken-volgen –voorwerp en persoon revieren-transport-voedsel weigeren en bewaken en de steloefeningen laten zien inclusief de schijn. Inmiddels waren er ook nog toeschouwers uit de omgeving er op afgekomen.
Na afloop mochten de kinderen de honden aaien en er waren ook twee pups aanwezig, waar vooral de kleinste kinderen gek mee waren.  Niet alleen de kinderen waren vol lof, maar zeker de hele schoolleiding .Als coördinator heb ik nog even met de leiding een nabespreking gehad. Zij plaatsen nog een stuk in het Schijndels weekblad om hun waardering te uiten.
Ik wil nogmaals mijn dank uitspreken aan mijn Team die dit mogelijk hebben gemaakt en een grote dienst hebben bewezen aan de school.
Adriaan v. Hout.