Zeer interessante Demo door Team Brabant!

Op 17 oktober werd een demonstratie gegeven voor studenten van het Jeroen Bosch College in Den Bosch. Het waren studenten van VMBO 3 en het thema was gedrag en tevens voor vervolg keuze. Het waren 60 leerlingen in drie klassen, waar we vooraf een half uur theoretische uitlag zouden geven. Francine, Piet en Adriaan namen ieder een klas voor hun rekening. We hadden zeer geïnteresseerde leerlingen die zeer geboeid luisterden. Ook voor ons was dit een ervaring, maar zeer leuk om te doen. We hebben daar uitleg gegeven met als eerste al de aanschaf van een pup, waar gekeken wordt naar het karakter en werklust van de ouders. Zo ging het verhaal door van opbouw tot het uiteindelijke resultaat van de afgerichte hond.

Daarna gingen we naar buiten waar de praktijk werd gedemonstreerd op een groot grasveld. Door Francine Christophersen en Daniel Schop werd uit het speurhonden programma het sorteren, volgen, vooruitsturen, afliggen met ophalen vlakte revieren gedemonstreerd. Piet v. Oorschot heeft het voorwerp revieren, voorwerp bewaken en steloefeningen gedaan. Daniel Schop heeft nog het transport gedaan en steloefeningen. Theo v. Bilsen heeft op een nette manier het pakwerk gedaan. Tijdens de buiten demonstratie heeft Adriaan het commentaar gegeven.  Hij was voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie als proef, die zonder stroom werkt en een draadloze microfoon.

Na afloop zijn de leerlingen teruggegaan naar de klas waar ook wij nog een korte nabespreking hebben gehad en vragen beantwoord. Na afloop hebben we als groepje nog even gesproken met de leerkrachten en zij waren zeer tevreden. Zij hopen dat het schoolbestuur de goedkeuring zou geven om het misschien jaarlijks te doen, maar dat wachten we af. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde Demo. Dank aan alle deelnemers die weer een vrije middag hebben opgeofferd om de KNPV te promoten en een bijdrage te leveren aan het leerprogramma.

Coördinator Adriaan. V. Hout.