Beroep Demoteam Brabant voor 112-dag Veldhoven.

In Veldhoven werd op 10-10-2015 de 112 dag georganiseerd en men had de Politie verwacht met hun honden. Op 29-9 kwam het bericht dat de Politie te weinig mankracht had en niet kon optreden.

Daarom werd er contact gezocht met Adriaan v. Hout de DEMO-coördinator van Brabant. Eerst moest er afgestemd worden waar het plaats zou vinden en dat was in het winkelcentrum, dus op de tegels! Dat vond ik te gevaarlijk en werd er naar een grasveld gezocht en gevonden.

Inmiddels waren we alweer enkele dagen verder en was het probleem nog groter om op zo’n korte termijn deelnemers te vinden. Maar het evenement was te belangrijk om het af te laten weten. Na div. telefoontjes en mailtjes is het toch gelukt. Twan Hulsen- Peter v. Heeswijk en Matthijn Lamers uit Haps en Gerrie d. Haan van de speurhondengroep waren bereid om deel te nemen en Alex Kleijngeld om het pakwerk te maken, welk hem heel goed afging.  Jammer was dat er geen goede geluidsinstallatie aanwezig was, hoewel het aangegeven was dit nodig te hebben.

Het was een dag hoofdzakelijk op hulpverlening. Aanwezig waren het Rode kruis- ambulance-brandweer en politie en om 14.00 uur trad de KNPV aan. Er was een goede belangstelling, volgens de organisatie ruim 150 tot 200 personen. We hebben diverse oefeningen getoond, maar het pakwerk trekt altijd het meeste en het enthousiasme van het publiek was dan ook groot.

De organisatie was blij dat wij waren gekomen en ook zeer tevreden over het getoonde werk. Dank aan allen die zich op zo’n korte termijn beschikbaar stelde namens Adriaan v. Hout, maar zeker ook namens de KNPV.