Op zaterdag 17 september werd voor de 27e keer de dameswedstrijd gehouden en voor de 4e keer door PHV “De Speurder”uit Esch.
Op de aankondigingsposter stond de tekst: “Neem de uitdaging aan”. Acht combinaties, waarvan 7 deelneemsters uit Nederland en 1 deelneemster uit Belgie ( Pascalle Ruperti, die nog net op de valreep een hond kon lenen van MD Policedogs, Mike bedankt hiervoor!) hadden dit gedaan.
Dat het een spannende strijd tussen de deelneemsters met hun viervoeters  zou worden bleek al tijdens de intrainingsdagen.

Het keuringstrio bestond uit: - Simon Verhagen, Henk Papen, Wally van Eenenaam Vz.
Terwijl het helperswerk gedaan werd door Eddy Zwolsman en Sebas Ebben voor wie het zijn eerste wedstrijd was.
Beide heren hebben prachtig helperswerk laten zien.

Tijdens het ochtendprogramma werden de kaarten al grotendeels geschud omdat een paar honden tijdens het voorwerprevieren de pech aan hun zijde hadden. Geluk hiervan was dat er een prachtige roze ballenkist was geschonken door Peter Hermans als aanmoedigingsprijs voor de grootste pechvogel. Deze werd tijdens de prijsuitreiking  door Sandra Norbart onder luid applaus in ontvangst genomen.
De twee Peters ( Peter Gubbels en Peter Verrijdt) waren ook weer van de partij en hebben weer prachtige foto’s gemaakt. Jongens bedankt!

Om 14.00 uur werden de deelneemsters en keuringscommissie voorgesteld aan het publiek en kon met het stelwerk worden begonnen.
Het venijn zat ‘m deze keer in de staart, bij het schijnstellen lieten diverse combinaties punten liggen.
Na de wedstrijd gingen de keurmeesters in beraad en kon er onder het genot van een drankje en gezellige muziek, verzorgd door “Trio Showtime”, nagepraat en gedanst worden. Het was zoals we gewend zijn van de dames weer keigezellig.

Om 18.00 uur maakte de voorzitter van de keuringscommissie de uitslag bekend.
Er was een extra prijs voor de beste steller, gekozen door de helpers, welke ook nog aangevuld werd door een envelop van kennel “Van het Merlebosch” gewonnen door Emy Knol- Evers met Pecca en voor de beste revierder, welke werd gewonnen door Astrid Verhagen met Buck.

Sandra Norbart

Djoek

63

272

7

7

349

Eveline Bijvank

Shadow

64

277

9

8

358

Ellen van der Weele

Taro

59

305

9

10

383

Melanie Bruurs

Barry

63

306

10

8

387

Pascalle Ruperti

Rocco

62

315

10

9

396

Louise Beck

Cobra

64

320

10

9

403

Emy Knol- Evers

Pecca

61

323

9

10

403

Astrid Verhagen

Buck

64

324

10

8

406

Verder willen wij als bestuur en leden van PHV “De Speurder”  iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het slagen van deze mooie KNPV dameswedstrijd.