Op 28 februari vond onder extreme kou een DEMO plaats in Helmond voor leerlingen van ROC Ter AA. We hadden de leerlingen met de rug richting wind opgesteld omdat het anders bijna niet te harden was. Het was een groep leerling voor de opleiding beveiliging bewaking, zowel dames als heren. Het was een zeer ruig veld dat beschikbaar was en dus moeilijk voor helper en hond.
Het voorwerpjes zoeken was zeer moeilijk en hebben er ook maar twee laten zoeken i.v.m. de kou voor het opsnuiven van de lucht door de hond. I.v.m. de keuze van de opleiding hebben we ook het surveilleren en verwijzen van twee voorwerpen laten zien alsmede de overval op geleider. Het voorwerp en persoon revieren met telkens de uitleg met de achterliggende gedachte. Daarna het stokstellen- schotstellen ook object en het schijnstellen.
Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren onder de indruk en vonden het zeer interessant. Ondanks de kou bleven er toch nog diversen om vragen te stellen.
Dank weer aan de personen, Toon Renders- Twan Hulsen en helper Anton v. Vught die bereid waren om deze demo te geven. De geluidsinstallatie was hier weer van grote waarde met die harde wind, zo kon ik me weer goed verstaanbaar maken.

De coördinator en verslaggever, Adriaan v. Hout.